Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/itnvision.dk/public_html/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5763
+45 70 25 76 00 info@itnvision.dk

3 fordomme om at have data i skyen

3 fordomme om at have data i skyen

af | jul 20, 2018 | Nyheder | 0 Kommentarer

3 fordomme ved at have data i skyen

Der er mange bekymringer ved at have data liggende i skyen eller på internettet. De to væsentligste som jeg støder på er om man kan have sin data i fred eller om andre kan få adgang til dem og om jeg kan risikere at miste de data der er placeret i skyen.

 

Det er ikke sikkert at have data liggende i skyen

Nu er det ofte sådan, at en programudbyder af f.eks. lagerløsninger opbevarer data i form af vareoplysninger, antal på lager, placering af varerne (lokationer) mv.

Derfor vil der sammen lagersystemet være registreret en række andre vigtige informationer omkring varerne.

Det kan være anden from for varespecifikation eller oplysninger der er strategisk vigtige for den enkelte virksomhed.

Derfor er spørgsmålet relevant – hvor sikre er mine data når de ligger i skyen?

Jeg tror vi alle er klar over at hackerangreb i dag kommer rettet mod enten internettet eller databaser placeret i den enkelte virksomhed, hvor virksomhederne på forskelligvis forsøger at dække sig ind og være på forkant med disse angreb.

Som enkelt virksomhed kan det vanskelig at følge med i alle de trusler der er fra hackere mv., hvorimod hvis man har sine data placeret i et hostingcenter i skyen er der flere der står sammen. Samtidig er udbydere af hostingcenteret dedikeret til bl.a. den opgave at sikre, at centeret ikke angribes udefra.

 

Jeg kan ikke have mine data i fred

Med hensyn til om data kan være i fred, så vil der altid være en sandsynlighed for at data bliver udsat for hackerangreb uanset om data er i skyen altså placeret på en server et eller anden sted i verden eller man har data placeret hos sig selv.

Generelt kan man sige, at hvis den softwareudbyder man benytter anvender et hostingcenter der er placeret hos en ekstern udbyder, så er dette hostingcenter også nødt til at anvende de ypperste sikkerhedssystemer i form af firewalls mv. for at sikre de data man har i sin varetægt på vegne af programudbyder 

Det betyder at hvis programudbyderen har styr på sit bagland og har indgået de nødvendige aftaler i relation til den nye databehandlerlovgivning herunder databehandler underleverandøraftaler er der ingen sikkerhedsmæssige problemer ved at anvende et lagerprogram der afvikles i skyen.

Jeg vil altid være betænkelig, hvis proudbyderen ikke kan fortælle mig, hvor hostingcenteret er placeret og kan give en nøje beskrivelse af hvilket firma man anvender til, at hoste systemet og dermed gemme data.

 

Jeg risikerer at miste mine data i skyen

Det er vigtigt, at man accepterer at data kan gå tabt eller der kan ske andre uforudsigelig ting med sin data.

Det kan f.eks. blive blandet sammen, hvis systemerne ikke er stabile mv.

Omvendt når man så har accepteret dette skal man også erkende, at der skal være en eller anden form for backup af de data der er gemt i skyen.

Enten skal du sikre dig selv, at der tages backup eller så skal du sikre dig, at den programudbyder du har foretager backup med jævne mellemrum.

 

Opsummering!

Generelt er der efter min opfattelse ingen problemer ved at opbevare data i skyen eller for den sagt skyld anvende lagersystemer der afvikles i skyen.

Man skal selvfølgelig være klar over de forhold der er og samtidig tage de nødvendige forholdsregler, hvor det er nødvendigt.

error

Tjek os ud på de sociale medier også!

Kontakt os